Mittwoch, 29. Mai 2019

UNESCO și discriminarea femeii prin vocile asistenților digitali


UNESCO a publicat recent un document al cărui colectiv de autori este anonim(EQUALS Skills Coalition: I'd blush if I could: closing gender divides in digital skills through education 154 pagini GEN/2019/EQUALS/1 REV 2) în care înfierează cu mânie proletară discriminarea persoanelor de sex feminin prin alegerea unor voci femeiești pentru asistenții digitali (Alexa, Siri, Cortana șamd.) care invadează din belșug casele oamenilor. 
Vocile feminine ar întări ideea supunerii docile a femeilor față de bărbați și ar întări discriminarea socială la care femeile sunt deja supuse. Programele asistenților digitali ar cultiva și accentua prejudecățile existente, iar cei care le programează ar fi izvoarele transferului culturii misogine spre generațiile viitoare. 
Ceea ce experții anonimi de la UNESCO nu știu au cercetat rușii pe vremea sovietelor când femeia nu era nici discriminată social și avea și șanse și drepturi egale cu ale bărbaților. Iar cercetările sovietice au ajuns la concluzia că atât bărbații cât și femeile sunt mult mai atenți, în orice situație, la vocile feminine decât la cele masculine. De aceea în întreg imperiul sovietic mesajele de alarmă, de exemplul în elicoptere militare sau avioane de luptă era transmis de voci feminine.
Se pare că UNESCO are mult prea mulți bani și nu știe ce să facă cu ei, de fapt ar trebuie să se ocupe de moștenirea culturală mondială și să nu se bage specializări legate de identitatea de gen.



Keine Kommentare: