Donnerstag, 16. Mai 2019

Șase mucenici ai Bisericii Ortodoxe din Siria

Duminica trecută, șase persoane au fost ucise și opt rănite într-un atac terorist la biserica Sf. Petru și Pavel din Al-Suqaylabiyah (vechiul orasul antic Seleucopolis), în nord-vestul Siriei, un oraș în care trăiesc mulți creștini ortodocși.
Potrivit Associated Press, au fost uciși cinci copii cu vârsta cuprinsă între 6 și 10 ani, împreună cu profesorul școlii de duminică. Sa întâmplat în timpul unui atac al grupării ISIS asupra orașului.
Patriarhii Bartolomeu al Constantinopolului, Teodor al Alexandriei, Arhiepiscopul Ieronim al Atenei și întâistători ortodocși au transmis condoleanțe Patriarhului Ioan al Antiohiei.
"Copiii au ieșit din biserică să se joace." ne-a spus parohul Maher Haddad. "O rachetă a căzut lângă un grup de copii și a ucis imediat cinci și a rănit pe alți opt. O altă creștină a fost ucisă pe o stradă din apropiere de o altă rachetă.
Se pare că a fost un atac al rebelilor sirieni din gruparea ISIS. Regiunea numără trei milioane de locuitori, dar 150 000 au fost nevoiți să se refugieze din cauza luptelor continue.
La 13 mai, Arhiepiscopul Ieronim al Atenei a scris Patriarhului Ioan: "Încă o dată, vedem efectele tragice ale urii religioase care orbește mintea umană și face pe oameni disperați și capabili să răspândească moartea și tristețea".
Și Patriarhul Neophite al Bulgariei a scris: "Am auzit cu durere despre incidentul tragic de la Biserica Sf. Petru și Pavel. În zilele când cântăm Domnul înviat, care a biruit moartea, răul și prințul acestei lumi (Ioan 12:31), ne rugăm ca Tatăl nostru Ceresc să primească sufletele celor plecați".

Keine Kommentare: