Donnerstag, 14. Dezember 2017

Culegere de texte liturgice și doctrinare publicate în limba tailandeză


Cu binecuvântarea arhimandritului Oleg Cherepanin, reprezentantul oficial al Bisericii Ortodoxe Ruse în Thailandei și protopop al tuturor parohiilor ortodoxe din regatul tailandez, au fost pubilcate două cărți noi. Prima dintre ele Trebnicul - o colecție liturgică iar cea de a doua este traducerea lucrării ”Biserica Ortodoxă: Istorie și Învățăturii” a episcopului Alexander Mileant (*1938 - † 2005). Lansarea celor două lucrări a vut loc luni 4 Decembrie 2017.
Colecția liturgică conține slujbele celebrate cel mai des în parohiile ortodoxe din Thailanda și anume vecernia mare, utrenia din sărbători, ceasurile și Sfânta Liturghie.
Cartea ”Biserica Ortodoxă: Istorie și Învățăturii” a episcopului Alexander Mileant a fost tradusă din limba engleză de către Irina Kultkhida Luangiosluachakul. Ilustrațiile au fot realizate la Moscova de către artista plastică ortodoxă Elena Cherkasova.  Comisia editorială a fost coordonată de către  Ksenia Bychkova. Sprijinul financiar pentru publicare a fost furnizat de Fundația Bisericii Ortodoxe din Thailanda.

Cărțile vor fi disponibile în toate parohiile ortodoxe din Thailanda. Biserica Ortodoxă Rusă are opt parohii și o mănăstire în această țară. 


Photo: orthodox.or.th

https://constantinprihoanca.blogspot.com/2017/12/culegere-de-texte-liturgice-si.html

Keine Kommentare: